مشاوره رایگان دوره های آموزشی : ( خط ویـــژه ) 110 111 28  – ( 021 )

نرم افزار اتوکد چیست ؟

اتوکد چیست ؟ + فیلم

فهرست عناوین

جمله شما در 4:23 و با زمان گذاشتن برای دیدن این فیلم میتونید با موضوع اتوکد چیست ؟ به طور کامل آشنا بشید
مزیت های کار با نرم افزار اتوکد
کاربرد های نرم افزار اتوکد چیست ؟

نرم افزار اتوکد چیست؟

برای کسانی که هیچ ایده اولیه ای از این نرم افزار ندارند یا حتی کسانی که شاید صرفا فقط نام آن را شنیده باشند، باید بگوییم که اتوکد یک نرم افزار طراحی با کامپیوتر است. نام این نرم افزار، یعنی CAD به خوبی معنی و مفهوم این نرم افزار را نشان می دهد. CAD به معنای Computer Aid Design است. به این ترتیب، کد مخفف طراحی به کمک کامپیوتر است. این نرم افزار توسط شرکت توسعه دهنده نرم افزاری، یعنی اتودسک طراحی و منتشر شده است. این نرم افزار یکی از مشهور ترین و پر کاربرد ترین برنامه های تولید شده توسط اتودسک است و این شرکت، اتوکد را به عنوان یکی از بهترین و کاربردی ترین نرم افزار های خود در نظر می گیرد. نرم افزار اتوکد چیست ؟ و چه کاربردهایی دارد ؟ با این بخش از آ»وزشگاه تری دی مکس پویااندیش همراه باشید.

طراحی در اتوکد
طراحی معماری با اتوکد

طیف وسیعی از حوزه های تخصصی از این نرم افزار استفاده می کنند و قابلیت هایی که دارد به خوبی می تواند نیاز های گسترده ای را پوشش دهد. از طراحی وب سایت و حوزه سرگرمی و فیلم سازی گرفته تا طراحی داخلی و مهندسی همگی از اتوکد بهره می برند.

طراحان در هر تخصصی که باشند، می توانند با استفاده از نرم افزار اتوکد، در سریع ترین زمان ممکن با کیفیت ترین و متنوع ترین طرح ها را ارائه داده و با قابلیت ها و ابزار هایی که دارد، دست طراحان را برای ویرایش و اعمال تغییرات سریع باز می گذارد. در ادامه بیش تر با قابلیت ها و کاربرد های این نرم افزار آشنا می شویم.

ایده پردازی و خلق تصاویر و الگو های مختلف، در یک زمینه به خصوص، می تواند کاملا نشان دهنده خلاقیت و توانایی یک طراح باشد.

ایده پردازی و خلق تصاویر در نرم افزار اتوکد

تاریخچه نرم افزار تخصصی اتوکد چیست ؟

این نرم افزار برای نخستین بار در سال 1982 توسط شرکت توسعه دهنده نرم افزاری اتودسک منتشر شد. این نسخه در نمایشگاه Comdex که یک نمایشگاه تجارت های کامپیوتری بود به نمایش در آمد. همچنین در سیستم های کامپیوتری قابل اجرا بود. و برای اولین بار توسط جان واکر به دنیا معرفی شد.

بعد از انتشار اولین نسخه سازگار با دسکتاپ، نسخه بعدی نرم افزار اتوکد در سال 1983 منتشر شد. نسخه های متعدد دیگری نیز به تدریج از این برنامه منتشر شد که هر یک قابلیت های جدیدی را در اختیار کاربران قرار می داد.

این نرم افزار در سال 1986 به یکی از محبوب ترین و کاربردی ترین نرم افزار های گرافیکی کامپیوتری در جهان تبدیل شد.

تاریخچه نرم افزار تخصصی اتوکد
انواع کاربرد های اتوکد

اتوکد چه قابلیت هایی را در اختیار کاربران قرار می دهد؟

این مهم را باید با توجه به حوزه کاربرد این نرم افزار بررسی کرد. اما به صورت کلی، استفاده از نرم افزار اتوکد به کاربران امکان ترسیم طرح ها و مدل سازی های دو بعدی و سه بعدی را می دهد که این مورد از مهم ترین قابلیت های این برنامه محسوب می شود.

در کنار این مورد، امکان ترسیم همزمان طرح های متعدد و ویرایش و بازبینی مجدد آن ها در کم ترین زمان ممکن قابلیت دیگری است که اتوکد به کاربران می دهد.

طراحان با استفاده از این برنامه می توانند با سرعتی بالا و از همه مهم تر دقتی زیاد، طرح های خود را ارائه دهند.

سرعت بالا و دقت بالا چیزی است که هر طراح حرفه ای به آن نیاز دارد. در نهایت نیز با توجه به زمینه کاری و میزان استفاده و کاربردی که این نرم افزار برای کاربران مختلف دارد، با استفاده از نسخه های تحت پوشش Cloud این نرم افزار می توان فایل ها را در فضای ذخیره سازی ابری ذخیره کرد تا در سریع ترین زمان ممکن به آن ها دسترسی داشت.

نقشه کشی در نرم افزار اتوکد

نرم افزار اتوکد چیست ؟ و چه ابزار هایی دارد؟

بررسی مشخصات و ابزار های این نرم افزار باید با توجه به نسخه مورد استفاده از این برنامه صورت بگیرد.

اما با این حال به صورت کلی در زیر به ابزار ها و امکاناتی اشاره می کنیم که در نسخه های متعدد این نرم افزار، از نسخه های قدیمی تر گرفته تا نسخه های به روز شده که در سال های اخیر منتشر شده اند، وجود دارد. این ابزار ها شامل موارد زیر می شوند:

  • امکان پیکربندی طرح ها و مدل های ترسیم شده
  • امکان تراز بندی طرح ها و مبدا و فاصله های ترسیمی در طرح
  • ابزار تریم برای ویرایش و حذف خطوط اضافه در یک مدل
حوزه های تخصصی نرم افزار اتوکد
  • ابزار Extend برای افزودن خطوط و امتداد دادن برخی از لبه ها و مرز های الگوی ترسیمی
  • امکان تقارن کردن در طراحی انجام شده با کمک ابزار Mirror
  • ابزار های Offset، Stretch، Measure، Polygon و …
  • Math properties tool برای هماهنگ کردن بخش های مختلف یک طرح
  • مدل سازی سه بعدی، خطوط سه بعدی ساز، چهره پردازی سه بعدی
  • لایه بندی در طرح ها، تنظیم و ایجاد خودکار جدول ها، ویرایش و حاشیه نویسی در نقشه های مختلف، ابزار کنترل کننده گردش کار
  • استفاده از ابزار Redraw
  • ابزار های انتخاب سریع، رنگ آمیزی، پیش نمایش طرح، گروه بندی، نوار ابزار شناور و ….

پیکربندی طرح ها در اتوکد
اتوکد در معماری

نرم افزار اتوکد در چه حوزه های تخصصی مورد استفاده قرار می گیرد؟

از این نرم افزار در صنعت و در حوزه های مختلف استفاده می شود. در حوزه های مهندسی، طراحی، معماری، طراحی داخلی، نقاشی، تولید انیمیشن های سه بعدی، حوزه سرگرمی های سه بعدی، دنیای هنر، طراحی ماشین آلات و … از این برنامه استفاده می شود.

مشاغل زیر را می توان از جمله افرادی در نظر گرفت که از قابلیت های اتوکد در زمینه تخصصی خود بهره می برند:

  • طراحان داخلی و معمار ها
  • مهندسان برق در خصوص ارائه پیش نویس های پروژه های رشته برق
  • مهندسان مکانیک و طراحان ماشین آلات صنعتی
تراز بندی طرح ها در اتوکد
  • طراحان مد و فشن مانند طراحان لباس
  • طراحان گرافیک
  • طراحان صحنه
  • طراحانی که کار پیش نویس فرایند تولید را انجام می دهند
  • طراحان حوزه هوانوردی و ساخت و طراحی هواپیما
  • حوزه های ریاضی و هندسه
طراحی با نرم افزار اتوکد

در ادامه با جزئیات بیش تر کاربرد نرم افزار اتوکد در صنایع مختلف آشنا می شویم. اما به صورت کلی، می توان گفت که بیش ترین گروه هایی که از این برنامه استفاده می کنند، طراحان داخلی و معماران هستند.

طراحی داخلی با نرم افزار اتوکد

در پروژه های گسترده طراحی داخلی، معمولا طراحان حرفه ای از یک نرم افزار تخصصی در پروژه های خود استفاده می کنند. طراحان داخلی از شروع کار، برای طراحی سقف، دیوار ها، ستون ها، رنگ آمیزی فضا، افزودن مبلمان، وسایل خانه، چیدمان و طراحی فضای آشپزخانه، طراحی پنجره ها، کناف های سقف، نور پردازی و روشنایی فضا و مواردی از این قبیل از نرم افزار اتوکد استفاده می کنند.

از همه مهم تر این که بعد از طراحی با اتوکد، می توان به خوبی با ابزار های آنالیزوری، ترکیب و کارامدی تمامی جزئیات طرح در کنار هم را بررسی کرد. سپس برترین مشخصه اتوکد نمایان می شود. امکان داشتن یک رندر سه بعدی که می تواند به طراحان کمک کند طرح خود را به خوبی لمس کند و از همه مهم تر مشتریان نیز بتوانند تمام جزئیات طراحی انجام شده را قبل از شروع و اتمام پروژه ببینند.

کاربرد نرم افزار اتوکد
طرح معماری در نرم افزار اتوکد

استفاده از اتوکد در حوزه صنعت

مهندسان حوزه صنعت، برای ترسیم طرح اولیه ای از سوپاپ ها، موتور های ماشین آلات صنعتی، طراحی قطعات یدکی موتور، اندازه گیری دقیق تمامی نقشه ها و طرح ها و … از این نرم افزار استفاده می کنند.
گروه دیگر، تیم های کنترل کیفیت هستند. مهندسانی که مسئول کنترل ماشین آلات صنعتی و تعمیر و نگهداری آن ها هستند، از پیش نویس های طراحی صورت گرفته در اتوکد برای بررسی مشکلات ایجاد شده در مراحل کار استفاده می کنند.

طراحی داخلی با نرم افزار اتوکد

اتوکد در مهندسی برق و عمران

فرایند های نقشه کشی، ترسیم سیم کشی ها، مونتاژ، تعمیر قطعات الکتریکی در صنعت، ترسیم طرح های عمرانی و راه سازی، طراحی پل ها، نقشه کشی ساختمانی و … نیز زمینه های دیگر کاربرد اتوکد هستند.  کنند.

کاربرد نرم افزار تخصصی اتوکد در حوزه مهندسی

یکی از حوزه های تخصصی که به صورت کاملا حرفه ای از اتوکد استفاده می کند، رشته های مختلف مهندسی است. مهندسان مکانیک یکی از بزرگ ترین گروه هایی هستند که از اتوکد استفاده می کنند. مهندسان عمران، برق، مهندسان طراح ماشین آلات صنعتی و طراحان خط تولید و … به صورت گسترده از اتوکد استفاده می کنند.

کاربرد اتوکد در حوزه مهندسی

اتوکد در حوزه مهندسی مکانیک

مهندسان مکانیک، برای طراحی ماشین آلات، ابزار ها، نقشه های مهندسی و برنامه ریزی و … از نرم افزار اتوکد کمک می گیرند. طراحی و مونتاژ ماشین آلات، تعمیر و نگهداری قطعات و ماشین آلات صنعتی، خودروسازی و موارد مشابه زمینه استفاده اتوکد برای مهندسان مکانیک است.

طراحی گرافیکی در حوزه های هنری با استفاده از اتوکد

در رشته های گرافیکی مختلف، اعم از حوزه های هنری و طراحی از اتوکد استفاده می شود. طراحی لباس و طراحی جواهرات، از زمینه های صنعت مد و فشن هستند که می توان از نرم افزار اتوکد در آن ها استفاده کرد.
حوزه های هنری دیگر، مانند رشته های هنر های زیبا و هنرمندانی که در زمینه منبت کاری و حکاکی کار می کنند نیز برای داشتن یک طرح اولیه سه بعدی از اتوکد استفاده می کنند.
زمینه هنری دیگر، در حوزه هنر و تصویر است. در حرفه انیمیشن سازی، برای داشتن یک انیمیشن بسیار با کیفیت و جذاب، می توان از قابلیت ها و ابزار های اتوکد کمک گرفت. طراحی نماد، لوگو، آرم، کارت های تبلیغاتی و پوستر، دیگر زمینه های هنری استفاده از نرم افزار تخصصی اتوکد است.

نرم افزار اتوکد در مهندسی برق و عمران

مزیت های کار با نرم افزار اتوکد در حوزه طراحی داخلی

اتوکد نرم افزاری است که طراحان داخلی تمایل بسیار زیادی به استفاده و کار با آن دارند. این نرم افزار در دنیای طراحی رتبه بالایی دارد.
به صورت کلی زمانی که طراحان داخلی از اتوکد در پروژه های طراحی خود استفاده می کنند، به چند فاکتور مهم دست می یابند: سرعت، دقت بالا، حرفه ای بودن، و برتری نسبت به رقبای شان. آن ها می توانند با بهره گیری از مزیت های مختلف، به صورت موفق تری نظر مشتریان را جلب کنند و آن ها را در خصوص طراحی خود قانع کنند.

امکان ترسیم طرح های دقیق، طراحی های دو بعدی و سه بعدی و ارتباط با دیگر نرم افزار های تخصصی کامپیوتری از مزیت هایی است که اتوکد برای طراحان داخلی دارد.

آن ها می توانند با طراحی در نرم افزار اتوکد، یک پیش نویس اولیه از طراحی داخلی مد نظر خود را آماده کنند تا مشتری با مشاهده و بررسی این طراحی سه بعدی، یک دید کلی نسبت به طرح نهایی پس از اجرا داشته باشد.

این کار فرایند طراحی را بسیار سریع تر و راحت تر کرده و مدت زمان تصمیم گیری برای شروع پروژه و حتی تغییرات مورد نیاز در طول اجرا را کاهش می دهد. از طرفی چون مشتری قبل از اجرای طراحی، دقیقا تمامی جزئیات را می بیند، این امر امکان بروز مشکل در طول پروژه و نیاز به تغییر را کم می کند. به این ترتیب هم در وقت طراح و هم در هزینه های مربوط به طراحی داخلی، صرفه جویی می شود.

طراحان داخلی در نرم افزار اتوکد

دنیای معماری و نرم افزار تخصصی اتوکد

معماران و دنیای معماری نیز گروه دیگری هستند که در پروژه های خود از نرم افزار اتوکد استفاده می کنند. آن ها نیز می توانند تمام پیش نویس های طرح ها و نقشه های مربوط به ساختمان را در نرم افزار تخصصی اتوکد پیاده کنند.

در درجه اول، مهندسان معماری نقشه کلی ساختمان را با اتوکد ترسیم می کنند. طراحی طبقات مختلف خانه، فاصله دقیق بین طبقات، نقشه راه پله ها، ستون ها، اسکلت بندی ساختمان و حتی نقشه زیر سازی های ساختمان با اتوکد قابل اجرا است. در معماری، ساختار و کارامدی بنا با طراحی در اتوکد قابل ارزیابی است.

نرم افزار تخصصی اتوکد

آیا استفاده از اتوکد برای معماران ضروری است؟

در پاسخ به این سوال نیز باید گفت، اگر یک معمار در زمینه شغلی خود به دنبال حضوری حرفه ای است و می خواهد موفقیت در پروژه های خود را تضمین کند، یک نرم افزار گرافیکی سه بعدی یکی از نیاز های اساسی آن ها خواهد بود. اتوکد به دلیل ابزار های مخصوص حرفه معماری و به دلیل رابط کاربری راحتی که دارد، یکی از بهترین و کارامد ترین گزینه ها برای معماران است.

چگونه کار با نرم افزار AutoCAD را یاد بگیریم؟

برای یادگیری نحوه استفاده و کار با نرم افزار اتوکد، می توان از فیلم های آموزشی آنلاین، محتوا های موجود در پلتفرم های مختلف از جمله یوتیوب و کتاب های آموزشی استفاده کرد. اما تمام این گزینه ها، بهتر است در کنار دوره های آموزشی تخصصی مورد استفاده قرار بگیرند.

دوره های آموزشی حرفه ای تمامی مراحل کار با اتوکد را به صورت جز به جز آموزش می دهد. خصوصا نحوه یادگیری کار با این نرم افزار، می تواند در این دوره ها متناسب با نوع تخصص پیش برده شود. برای مثال، در صورتی که یک طراح داخلی باشید، می توان در دوره های تخصصی که برای طراحان و معماران برگزار می شود، شرکت کرد.

پایان بخش :

اتوکد چیست ؟ + فیلم

Rate this post
تهیه شده توسط گروه تحقیقاتی معماری و دکوراسیون آموزشگاه پویااندیش
دوره های جذاب ویژه بازار کار
با ارائه مدرک معتبر و قابل ترجمه
دوره های جذاب ویژه بازار کار
با ارائه مدرک معتبر و قابل ترجمه